citroŽn.nl       
menu

 

                    Geschiedenis.
In 1905 begint Andrť CitroŽn een tandwielfabriek. In 1908 helpt hij het slecht renderende automerk Mors er weer bovenop met managementadviezen. In 1915 start hij een munitiefabriek gebaseerd op de lopende band techniek overgenomen na een bezoek aan Amerika en Henry Ford. Tijdens de Eerste Wereldoorlog produceert deze fabriek meer dan 23 miljoen granaten. Uit dit succes betrekt CitroŽn het benodigde startkapitaal om een automobielfabriek te beginnen. Wederom wordt als voorbeeld de productiemethode van Henry Ford gebruikt. In 1919 introduceert CitroŽn de eerste aan de lopende band geproduceerde auto van Europa, de "Type A", ontworpen door Jules Salomon. Deze 4-persoons 10 pk-wagen kostte toen 7.500 francs. Met dit type werd een serieproduktie van tienduizend exemplaren per jaar begonnen. Hierbij kwam in 1922 de onsterfelijke 5 CV, beter bekend als de citroen of het klaverblad.
CitroŽn slaagde erin uit te voeren wat de Dion en Darracq hadden gepoogd en bracht twee revolutionare elementen in de Europese auto-industrie: massaproduktie waarbij speciale machines (lopende band etc.) werden gebruikt en een kleine wagen die ondanks dat, toch betrouwbaar en sterk tot bijna onverwoestbaar toe was
index
geschiedenis
 
mijlpalen
 
bouwjaar
 
concept
   
In 1925 komt CitroŽn met het kloeke model type CitroŽn B12, voorzien van een 10 pk motor en geheel stalen carrosserie. Een van de eerste wagens met 4-wielremmen! In 1928 introduceerde CitroŽn de CitroŽn C6. Deze zescilinder had een hoog rendement door een compressieverhouding van 6 op 1; voor die tijd zeer hoog!