resident evil

     bloed en horor

   index      vijanden    hoofdpersonen    story    extra
 

 

een Al jaren afgezonderde herenhuis en de gronden is het bolwerk van de  "top-secret biotechnic experimenten. . Het onderzoek personeel is gefinancierd door een gerespecteerd (als iets onethisch) genaamd Umbrella Corporation.. De wekelijkse laboratorium rapporten zijn steeds vaag en nu hebben ze helemaal gestopt. . Recente bloederige aanslagen in de buurt van het pand hebben geleid tot geruchten van onnatuurlijke hoektanden op roof.. Iets vreselijk mis is gegaan.

Twee teams STARS (Special Tactics and Rescue Squad) worden gestuurd om deze vreemde en gruwelijke ontwikkelingen.  Bravo Team mobiliseert eerste en verdwijnt vrijwel onmiddellijk.. Alpha Team hieronder, dringend gestuurd naar het herenhuis.  Als Chris Redfield en Jill Valentine, twee waardevolle onderdelen van het Alpha-team, werk je je weg naar binnen. en red je de andere leden.

Het verhaal van deel 2 en 3  begint ongeveer anderenhalfe maand  na de ramp op het landhuis.. Umbrella Corp ontwikkelt het T-virus, een virus  voor het gebruik van biologische wapens. Na het losbreken van alle levende doden en rotte gemuteerde wezens.

De zaak werd uiteindelijk gesloten, maar umbrella's  ervaring is verre van voorbij. Nu is het de ergste nachtmerrie: een nieuw virus loopt torenhoge.  Alle mensen in Raccoon City zijn  aangetast. Bloeddorstige zombies, afzichtelijke mutaties nu overweldigen nu  de gemeenschap. Als Leon en Claire aankomen in de stad begint de nacht merrie pas. Je moet de controle op hun lot.

Daarna word de dochter van de president ontvoerd en word Leon er op af gestuurd om haar te redden.