Geschiedenis van auto's
Index

Geschiedenis van Auto's

Autoindustrie

Panhard & Levassor

Remmen

Volkswagen

Ford, Engeland

Ford, VS

Daimler, Duitsland

Toekomst van auto's

Werking van Verbrandingsmotor


 

 

 

 

Algemeen wordt erkend dat de eerste automobielen met verbrandingsmotor op benzine zo goed als gelijktijdig werden gebouwd door meerdere uitvinders die onafhankelijk van elkaar werkten. Voor dit kon gebeuren ontdekte een Joodse wetenschapper, Abraham Shreiner, eerst de benzine, die in het begin van het automobieltijdperk bij de apotheek werd verkocht. De Waalse Belg Etienne Lenoir bouwde in 1862 zijn eerste auto met verbrandingsmotor. De Duitser Nikolaus Otto gebruikte een nieuw systeem met vier zogenaamde takten in 1878. Gottliebu Daimler patenteerde de eerste succesvolle hoge snelheid verbrandingsmotor (1885). De Duitser Carl Benz bouwde zijn eerste automobiel in 1885 in Mannheim. In 1886 bouwden Gottlieb Daimler en Wilhelm Maybach in Stuttgart hun eerste auto. Zij waren tevens de uitvinders van de motorfiets. De Oostenrijker Siegfried Marcus tenslotte, werkte in Wenen (Oostenrijk) aan een auto.


Benz' vrouw maakte een succesvolle proefrit van 80km met de automobiel van haar man. Die kon daarop enkele tientallen van zijn autoís verkopen. Dankzij dit succes wordt Carl Benz algemeen gezien als de vader van de automobiel. De grootste verbeteringen aan de zware-olie motor zijn gedaan door Rudolf Diesel van Duitsland die zijn eerste patenten nam in 1892.


In BelgiŽ was de eerste auto de Vincke, die in Mechelen ontwikkeld werd en in 1895 op de markt kwam. De Nederlandse Eysink was de eerste Nederlandse automobielbouwer, hoewel Sibrandus Stratingh in 1834 al een stoomauto gebouwd had.

 

 

 

 
Welkom op mijn site