Remmen
Index

Geschiedenis van Auto's

Autoindustrie

Panhard & Levassor

Remmen

Volkswagen

Ford, Engeland

Ford, VS

Daimler, Duitsland

Toekomst van auto's

Werking van Verbrandingsmotor

 

Remmen


De eerste autoproducent die alle vier wielen voorzag van remmen was het Nederlandse Spyker. Daarnaast werden op die Spyker 60HP uit 1902 ook nog voor het eerst vierwielaandrijving toegepast om beter te kunnen racen, en kreeg hij de eerste 6-cilinder motor.
De moderne trommelrem werd in 1902 uitgevonden door Louis Renault. Een minder geavanceerde versie werd een jaar eerder reeds door Maybach gebruikt. Van in het begin tot in de jaren 1930 bleef de trommelrem op de achterwielen het meest gebruikte remsysteem. Meestal werkten ze mechanisch. De rempedaal was met kabels rechtstreeks verbonden met de remzadels. Elk wiel kreeg dezelfde remkracht. De kracht die de bestuurder op de pedaal moest zetten hing af van de snelheid en het gewicht van het voertuig.
 

De remmen van een auto zijn of trommelremmen of schijfremmen. Trommelremmen bestaan uit remschoenen die in een trommel zitten en door druk naar buiten de auto afremmen. Schijfremmen zijn metalen schijven waar overheen remklauwen zitten en afremmen geschiedt doordat de remblokken tegen de schijf gaan knijpen. Als je een ronde metalen schijf ziet waarover een soort klauw zit, zie je een schijfrem. De auto kan uitgerust zijn met een van de twee of een combinatie. In dat laatste geval is het meestal trommelrem achter en schijfrem voor. Over het algemeen hebben schijfremmen een beter remmend vermogen.

Heel belangrijk is dat het remgedeelte absoluut vetvrij is. Zelfs vingerafdrukken moeten vermeden worden.

Als remmen hinderlijk piepen is meestal de oorzaak dat er onregelmatigheden tussen de remschoenen en de trommel zitten. Meestal zit er iets tussen wat er niet uit kan. Door het open karakter van schijfremmen, kan het hier niet. Indien het piepen niet vanzelf verdwijnt is schoonmaken noodzakelijk. Indien blijkt dat er bijvoorbeeld roestige delen in de trommel zitten zal dit behandeld moeten worden want anders komt het probleem weer terug door aanvoer van nieuwe roestdeeltjes. Sommige remblokken hebben bepaalde (metalen) deeltjes in de remblokken zitten en die gaan piepen als de remmen bijna versleten zijn. Met versleten remmen gaat men remmen met metaal op metaal en daardoor gaat de remschijf naar de knoppen (inschuren).

Versleten remmen vervangen is zelf te doen, maar een basiskennis van waar men mee bezig is, is noodzakelijk. Verwijderen lukt meestal nog wel, maar demonteren en soms afstellen kan een probleem zijn. De remleidingen afkoppelen hoeft meestal niet.

Als men remleidingen afkoppelt moet men echt weten waar men mee bezig is. Door loskoppelen komt er gegarandeerd lucht in de leidingen. Dit moet vakkundig ontlucht worden, want lucht in de leidingen is levengevaarlijk. In de remleiding zit remvloeistof en door remmen verhoogt men de druk in de remleiding waardoor men remt. Lucht daarentegen wordt samengeperst, dus men kan zonder remmen komen te zitten. Dit is dus terrein voor de vakman.

Niet iedere remvloeistof is geschikt voor iedere auto. Hou je wat dat betreft strikt aan je instructieboekje van de auto of je dealer.

Remmen kunnen oververhit raken bij te hoge belastingen. Dit betekent een verminderd remvermogen. Na afkoeling herstelt het zich weer.

Raak je remmen niet aan als je net gereden hebt, want je kan brandwonden oplopen. Ze kunnen erg heet worden; zelfs na een paar keer rustig remmen.

ABS wil zeggen "Anti Blokkeer Systeem." Dat wil zeggen dat hoe hard je ook remt, de remmen niet blokkeren. Als de banden door het blokkeren over de weg gaan glijden is de remweg langer dan als het niet blokkeert.