Toekomst van auto's
Index

Geschiedenis van Auto's

Autoindustrie

Panhard & Levassor

Remmen

Volkswagen

Ford, Engeland

Ford, VS

Daimler, Duitsland

Toekomst van auto's

Werking van Verbrandingsmotor

  Mobiliteit wordt in de toekomst niet alleen schoner, stiller en zuiniger, maar tegelijkertijd comfortabel en aantrekkelijk. Stichting Natuur en Milieu en de universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente lieten op de autoRAI 2007 zien hoe het verder moet met de auto. De initiatiefnemers onthulden daar de c,mm,n (spreek uit: Common).

 

De c,mm,n is een toekomstauto die is ontworpen en gebouwd door studenten van de universiteiten van Delft en Eindhoven en Twente (3TU), in directe samenwerking met Rabobank, Athlon Car Lease en het Nederlandse automotive bedrijfsleven. Het idee voor de c,mm,n is afkomstig van de Stichting Natuur en Milieu, die de auto-industrie uitdaagt om snel met meer milieuvriendelijke auto's te komen

 

Mobiliteit van Morgen
De auto van de toekomst was de spil waar het in het paviljoen 'Auto in de Toekomst' om draaide, maar de boodschap die de c,mm,n uitdraagt is breder. In het 'Auto van de Toekomst' -paviljoen lieten Natuur en Milieu, de universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente, AutoRAI en hun partners de bezoekers kennis maken met de toekomstige (technische) mogelijkheden voor duurzame mobiliteit. Doel van het paviljoen Auto in de Toekomst was mensen te informeren over en enthousiasmeren voor het concept van duurzame mobiliteit en daarmee de marktintroductie van zeer zuinige auto's  te versnellen.

Sluit dit venster