rassen

menu

  rassen                   
Er zijn heel veel soorten honden. Er zijn een paar hele bekende.

retriever
Je hebt twee soorten retrievers: labrador retriever en golden retriever. de golden is lang harig en de labrador kort harig. de golden retriever is goud kleurig. De labrador is bruin, zwart of goud. allebei kunnen ze heel vragend en heel zielig kijken. karakter is intelligent, zacht, vriendelijk en gewillig. worden meestal 12 tot 14 jaar.

                                             
pup                                      retriever volwassenen                         labrador retriever       

herder
De Duitse herder is een zeer leergierige, gehoorzame en intelligente hond. Hij is sociaal, vriendelijk, attent, maar ook temperamentvol, waaks en beschermend, moedig en trouw aan zijn baas en diens gezin. Hij heeft slechts één baas en zal zich ernaar gedragen. karakter is waardig, trouw, eerlijk en intelligent. word gemiddelt 13 jaar oud.
                                               
 

dalmatiër
De dalmatiër is een middelgrote hond. hij is kortharig en is wit met zwarte stippen. veel dalmatiërs zijn doof. karakter is vrolijk, waaks en lief met kinderen. ze worden meestal ongeveer 12 jaar.

                                                        

teckel
ze kunnen goed met andere honden en kinderen omgaan. ze zijn bijna overal gelukkig. karakter is
nieuwsgierig, levendig, eigenzinnig en moedig. ze worden meestal tussen de 12 en 15 jaar.


                                    
 

poedel
kan goed omgaan met andere honden en kinderen is trouw en bedrijverig. word gemiddeld 13 jaar oud. het gewicht is tussen de 4 en de 25 kilo heel verschillend dus.

                               

 

Rottweiler
hij is een geboren beschermer en is rustig en kalm. hij kan goed met kinderen omgaan maar is bij andere honden heel dominant. hij wordt gemiddeld 12 jaar.

                                                            

Sint Bernhard
de sint-bernard is een zeer grote hond. hij is kalm, bedachtzaam maar vrolijk en erg gehecht aan zijn baas. hij wordt gemiddeld 12 jaar oud.

                                                                 

boxer
is onstuimig en trouw. kan goed omgaan met kinderen en is met andere honden soms een beetje dominant. hij wordt gemmidelt 12 jaar oud.


                                                                                         

beagle
is intelligent, moedig, levendig en vrolijk. kan goed omgaan met kinderen en andere honden. hij kan in een flat maar heeft wel beweging nodig. hij wordt gemiddeld 12 jaar.

                                                   

 


 

 

home
mijn hond
opvoeding
eten
asiel
rassen
andere info
tips
filmpjes